Ketojenik diyet nedir? Katojenik diyet listesi 2023, Ketojenik diyet ile 2 Haftada 12 kilo mümkün mü? Soruları eskisehiryerel.com adresinde merak ile araştırılmaktadır.
Eskişehir Yerel Haber Yerel haberler ve sondaki ailesi olarak sizler için Ketojenik diyet nedir? Katojenik diyet listesi 2023, Ketojenik diyet ile 2 Haftada 12 kilo mümkün mü? sorularını yanıtlamaya çalıştık. Bizi sosyal medyada hesaplarımızdan takip etmeye devam ediniz.
Diyet planınızı oluşturmadan önce bir sağlık profesyoneli veya beslenme uzmanı ile görüşmek her zaman iyi bir fikirdir. Her bireyin ihtiyaçları farklıdır, bu nedenle kişiselleştirilmiş bir yaklaşım en etkili sonuçları sağlar.
Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat, yüksek yağ ve orta düzeyde protein içeren bir beslenme yaklaşımıdır. Bu diyet, vücudun enerji üretimi için glikoz yerine ketonları kullanmasını amaçlar. Normalde, vücut enerji ihtiyacını karşılamak için karbonhidratları parçalar ve glikoza dönüştürür. Ancak ketojenik diyette, karbonhidrat alımı önemli ölçüde azaltıldığı için vücut, yağ depolarını enerji üretmek için ketonlara dönüştürür.
Diyet yemekleri, genel olarak sağlıklı beslenmeyi teşvik eden, düşük kalorili, dengeli ve besleyici yiyecekleri içerir. Ketojenik diyet menüsü et, balık, yumurta, tereyağı, fındık, sağlıklı yağlar, avokado ve bol miktarda düşük karbonhidratlı sebzeler gibi besin gruplarına dayanmalıdır. Standart bir diyette yağ / protein yüzdelikleri 75 / 20 iken, yüksek proteinli ketojenik diyette bu oranlar yaklaşık %60 / %35’tir.prize takılan ve pilli tasarımları inceleyerek ihtiyaçlarınız kapsamında seçim yapabilir, karanlıkta oluşan ürpertiye karşı önlem alabilirsiniz.
Ketojenik diyet menüsü et, balık, yumurta, tereyağı, fındık, sağlıklı yağlar, avokado ve bol miktarda düşük karbonhidratlı sebzeler gibi besin gruplarına dayanmalıdır. Standart bir diyette yağ / protein yüzdelikleri 75 / 20 iken, yüksek proteinli ketojenik diyette bu oranlar yaklaşık %60 / %35’tir.prize takılan ve pilli tasarımları inceleyerek ihtiyaçlarınız kapsamında seçim yapabilir, karanlıkta oluşan ürpertiye karşı önlem alabilirsiniz.
Pazartesi
Kahvaltı: Tam yoğurt (2 kavanoz), pişmiş jambonlu küçük sandviç
Öğle yemeği: morina, közlenmiş patlıcan (yaklaşık 300 gram), 1 küçük elma
Akşam: tavuk (200 gr), salata, 1 küçük meyve
Salı
Kahvaltı: tam yağlı inek sütü (yaklaşık bir fincan 200ml), 1 dilim tereyağlı ekmek
Öğle yemeği: domuz pirzolası (200g), kabak (300g), 1 küçük meyve
Akşam yemeği: hindi (250g) domatesli karışık salata, küçük meyve
Çarşamba
Kahvaltı: tam yağlı süt ve kırmızı meyve kasesi
Öğle yemeği: kral karides (250 gr), ıspanak, küçük meyve
Akşam yemeği: omlet, radicchio, küçük meyve
Perşembe
Kahvaltı: müsli ve kuru meyve ile tam yoğurt
Öğle yemeği: domates salatası (200 gram), ricotta (yaklaşık 150 gr.), Meyve
Akşam yemeği: çipura, marul, meyve
Cuma
Kahvaltı: chia tohumlu puding (1 porsiyon)
Öğle yemeği: ahtapot salatası, enginar, meyve
Akşam yemeği: pişmiş balık, ekşi pazı, sızma zeytinyağı, meyve
Cumartesi
Kahvaltı: tam yağlı süt ve 2 peksimet
Öğle yemeği: dana biftek, mantar, meyve
Akşam yemeği: limonlu tarak, tavada kızartılmış brokoli, meyve
Pazar
Kahvaltı: taze kırmızı meyveler ile tam yoğurt
Öğle yemeği: mantarlı dana fileto, meyve
Akşam yemeği: somon, karnabahar, meyve
Ketojenik diyetin potansiyel faydaları şunlardır:
Ancak ketojenik diyetin bazı olumsuz yanları da vardır:
Ketojenik diyet uygulamadan önce, sağlık durumunuzu değerlendirmek ve bir uzmana danışmak önemlidir. Herkesin vücut yapısı ve sağlık durumu farklı olduğu için, bu diyet herkes için uygun olmayabilir.
Sağlıklı karbonhidratlardan; yeşil yapraklı sebzeler, nişasta içermeyen sebzeler, sınırlı miktarda baklagiller ve berrie grubu meyveler günlük kalorinin yaklaşık %10’unu oluşturur. Kalorinin %20’si omega 3 zengini balıklar ve hayvansal proteinlerden gelmektedir. Kalorinin %70’ini de avokado, doymamış ve orta zincirli trigliserit yağlar ile kabuklu yemişler, yağlı tohumlar ve hindistan cevizi gibi yüksek kalite yağlar oluşturmaktadır. Bu 10/20/70 oranı bir gün içindeki ana öğünler, atıştırmalıklar ve içecekleri de kapsayan makrobesin dağılımı için bir rehberdir. Fiziksel aktivite düzeyiniz ve kişisel sağlık hedefleriniz üzerine doktorunuz/beslenme uzmanınız biraz değiştirilmiş bir oran önerebilir.